Confectionare site serigrafice

site serigrafice1

Confectionarea site serigrafice se face prin aplicarea de vopseluri speciale, cu ajutorul matritelor (site serigrafice), pe suportul textil plan (fara denivelari, cusaturi) si fixarea vopselurilor prin diferite metode. Realizarea matritelor (sitelor serigrafice) se face cu ajutorul unei emulsii fotosensibile pe baza graficii realizate pe calculator a modelului de imprimat, cate o matrita pentru fiecare culoare componenta a imprimeului. La cerere, matritele se pot conserva pana la 3-6 luni pentru o utilizare ulterioara.

Putem seigrafia si Confectiona site serigrafice orice tip de materiale textile plane, fara denivelari sau cusaturi ce pot influenta negativ procesul de serigrafie si calitatea imprimarii. De aceea unele articole nu se pot serigrafia in stadiul de confectie, ci doar in stadiul de croire, adica parti componente ale viitorului articol textil. Serigrafie pe suport textil plan - procedeul prin care se realizeaza diferite modele de imprimeuri pe diferite tipuri de articole / obiecte confectionate din materiale textile. Putem serigrafia si Confectiona site serigrafice materiale textile de culoare deschisa sau de culoare inchisa, metodele si materialele fiind diferite pentru cele doua tipuri de materiale textile.

Confectionarea site serigrafice ofera avantaje ce sunt imposibil de realizat cu alte metode de inscriptionare folosind cerneluri: prin serigrafie se pot obtine suprafete inscriptionate in relief, fosforescente, rezistente in timp atat la spalari repetate cat si la uzura, de dimensiuni considerate ca fiind mari. Deasemenea cernelurile folosite de gasesc intr-o varietate de modele: cerneluri serigrafice rezistente la apa, gonflabile sau Plastex.
Tehnica imprimarii prin serigrafiere a evoluat foarte mult, in prezent fiind posibila reproducerea atat a culorilor liniare cat si a elementelor in policromie.  Avantajul major al Confectionarii sitei serigrafice este acela ca suprafetele pe care se realizeaza imprimarea pot avea dimensiuni mult mai mari decat cele realizate prin tampografie sau transfer termic (atunci cand este vorba de imprimari pe material textil).

site serigrafice

Aparatura performanta permite serigrafierea si Confectionarii site serigrafice cu pana la 6 culori liniare sau policromie. De asemenea cernelurile speciale folosite se gasesc intr-o gama variata: cerneluri serigrafice rezistente la apa, gonflabile sau Plastex, obtinandu-se astfel imprimari cu o calitate impecabila, culori vii, suprafete inscriptionate in relief si fosforescente, cu o buna rezistenta in timp si la actiunea factorilor mecanici si de mediu ( spalari repetate, uzura, zgariere, raze UV).
Suprafete inscriptionate: textile, plastic, PVC, sticla, metal, aliaje neferoase, autocolante si altele.


Alte servicii