Gravare mecanica si laser

Gravare mecanica si laser – simplu si corect !

Pentru clientii care doresc personalizarea pixurilor metalice sau a unor placi metalice, de exemplu, utilizam gravarea mecanica si laserul. Dimensiunile maxime pentru care putem utiliza acest procedeu sunt de 40x30 cm.
Gravura laser, care este un subset de marcare cu laser, este practica folosirii laserelor pentru gravarea unui obiect. Pe de altă parte, marcarea cu laser este o categorie mai largă de metode pentru a lăsa urme pe un obiect, care include și schimbarea culorii datorită alterării chimice / moleculare, încărcării, spumei, topirii, ablației și multe altele.
Tehnica nu implică utilizarea de cerneluri și nu implică biți de unelte care intră în contact cu suprafața de gravare și se uzează, oferindu-i un avantaj față de tehnologiile alternative de gravare sau de marcare, unde cernelurile sau capetele de biți trebuie înlocuite în mod regulat.
Impactul marcajului laser a fost mai pronunțat pentru materialele "laserabile" special concepute și, de asemenea, pentru unele vopsele. Acestea includ polimeri sensibili la laser și aliaje metalice noi.

Termenul de marcare cu laser este, de asemenea, folosit ca termen generic care acoperă un spectru larg de tehnici de acoperire, inclusiv imprimare, branding la cald și lipire cu laser. Mașinile pentru gravarea cu laser și marcarea cu laser sunt aceleași, astfel încât cei doi termeni sunt uneori confundați de cei fără cunoștințe sau experiență în practică.

Gravura mecanică

Gravarea mecanică este un proces de prelucrare care constă în "scufundarea" materialului folosind un burghiu. Elementele esențiale ale gravării mecanice.

Materialul este îndepărtat folosind unelte de tăiere, "burghie de gravat" de diferite forme și mărimi. Acest proces este folosit pentru a grava caractere, simboluri sau forme. Exercițiul urmărește căile de unelte de prelucrare ale mașinii digitale definite folosind software CAD / CAM (Design-Assisted Design / Producție asistată de calculator). Gravura mecanică oferă numeroase beneficii cum ar fi; precizie și repetabilitate. Este potrivit pentru aproape toate materialele (metale, aliaje, lemn, piatră și materiale plastice etc.).

Soluțiile mecanice de gravare

Gravarea mecanică este folosită atât pentru gravarea permanentă, cât și pentru gravarea artistică. Eficiența și creativitatea sunt sinonime cu gravarea mecanică. Prin urmare, gravare mecanica si laser oferă o gamă largă de soluții de gravare: soluții compacte pentru magazine mașini modulare pentru ateliere, medii comerciale sau industriale mașini de masă mari pentru a satisface nevoile industriale soluții software scalabile adaptate aplicațiilor dvs., materiale de gravat și consumabile.

Gravura

Gravura

Alte servicii