Transfer termic

Transfer termic

Transfer termic – procesul imprimarii !

Utilizam procedeul de tranfer termic in cazul personalizarii diverselor mostre sau obiecte promotionale in serii mici.
Dimensiunile maxime pentru care se aplica acest procedeu sunt de 100 x 50 cm. Printarea prin transfer termic este un proces de imprimare digitală în care materialul este aplicat pe hârtie (sau într-un alt material) prin topirea unui strat de panglică astfel încât să rămână lipit de materialul pe care se aplică imprimarea. Ea contrastează cu imprimarea termică directă în care nu există nici o panglică în acest proces.

Tehnologia de imprimare termică poate fi utilizată pentru a produce imagini color prin aderarea pe hârtie a unei cerneală pe bază de ceară. Pe măsură ce hârtia și panglica se deplasează împreună sub capul de imprimare termică, cerneala pe bază de ceară din panglica de transfer se topește pe hârtie. Când se răcește, ceara este aderată permanent la hârtie.

Acest tip de imprimantă termică utilizează un panou de dimensiuni asemănătoare pentru fiecare pagină de imprimat, indiferent de conținutul paginii. Imprimantele monocrome au un panou negru pentru fiecare pagină care urmează să fie tipărită, în timp ce imprimantele color au fie trei panouri colorate sau patru colorate pentru fiecare pagină. Spre deosebire de imprimantele de sublimare a coloranților, aceste imprimante nu pot modifica intensitatea punctului, ceea ce înseamnă că imaginile trebuie să fie distorsionate.

Deși acceptabile în calitate, imprimantele de la aceste imprimante nu se pot compara cu imprimantele moderne cu jet de cerneală și cu imprimantele laser color. În prezent, acest tip de imprimantă este rar folosit pentru imprimarea integrală a paginilor și este acum utilizat pentru imprimarea industrială a etichetelor datorită rezistenței la apă și vitezei sale. Aceste imprimante sunt considerate foarte fiabile datorită numărului redus de piese în mișcare. Tipăriturile de la imprimantele termice color, folosind ceară, sunt sensibile la abraziune, deoarece cerneala de ceară poate fi răzuită, îndepărtată sau murdară. Cu toate acestea, compuși de rășină-rășină și rășini pline pot fi utilizați pe materiale precum polipropilena sau poliester pentru a crește durabilitatea.

Transferul termic este un proces popular de imprimare, utilizat în special pentru imprimarea etichetelor de identificare. Este cel mai utilizat proces de imprimare din lume pentru tipărirea de coduri de bare de înaltă calitate. Procesul de tipărire prin transfer termic utilizează trei componente principale: un cap de imprimare care nu se mișcă, o panglică de carbon (cerneala) și un substrat care urmează să fie imprimat, care ar fi de obicei hârtie, sintetică, carte sau materiale textile.

Aceste trei componente formează în mod eficient un sandwich cu panglica în mijloc. Un cap de imprimare compatibil termic, în combinație cu proprietățile electrice ale panglicii și proprietățile reologice corecte ale cernelei de bandă, sunt esențiale pentru producerea unei imagini tipărite de înaltă calitate.


Alte servicii